Hrvatska, Nekategorizirano

EFOS-u nagrada za volontiranje

Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini preuzeo je nagradu i u ime fakulteta zahvalio svima onima koji su prepoznali ovaj volonterski rad
Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini preuzeo je nagradu i u ime fakulteta zahvalio svima onima koji su prepoznali ovaj volonterski rad

Volonterski centar Osijek dodijelio je nagrade za najbolje volontere 5. prosinca, na dan obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Od trinaest volonterskih nagrada, koliko ih je dodijeljeno te večeri, jedini fakultet koji je dobio nagradu za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju Ekonomski fakultet u Osijeku i to za popularizacijski simpozij naziva Kreativna riznica.

Profesorica Jasna Horvat i docentica Josipa Mijoč glavne su organizatorice Kreativne riznice koje ističu kako je broj volonterskih programa na Ekonomskom fakultetu svake godine sve veći:

– Primjenjuju ga sve studentske udruge kao i pojedinačni projekti kakav je, primjerice, EFOS EU tjedan, odnosno, Kreativna riznica koja je ovogodišnji laureat Volonterske nagrade. Kreativna riznica svoj uspjeh izgradila je na predanosti studenata i nastavnika uključenih u ovaj projekt. Izdvaja se iz drugih događanja po tome što svoj uspjeh izgrađuje kako na uključivanju volontera, tako i na potpunoj otvorenosti prema mlađim dobnim skupinama.

Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini preuzeo je nagradu i u ime fakulteta zahvalio svima onima koji su prepoznali ovaj volonterski rad kao jedan društveno koristan rad. Isto tako, zahvalio je studentima volonterima koji su ga učinili izuzetno ponosnim i najavio kako će dobivena nagrada zasigurno krasiti neku od dvorana ili aula kako bi služila budućim generacijama kao poticaj za uključivanjem u volontiranje na raznim događajima.

Organizatori Kreativne riznice definiraju ovu vrstu događanja kao popularizacijski simpozij koji predstavlja besplatnu platformu na kojoj se susreću teoretičari i praktičari iz kulturne i kreativne industrije, a nastojanja organizatora usmjerena su na pomoć kreativnoj industriji u njezinu institucionaliziranju – piše studentski.hr.