Hrvatska, Nekategorizirano

VC Osijek poziva na konferenciju „Uloga obrazovanja u razvoju demokracije“

demo-akademijaVolonterski centar Osijek poziva na konferenciju „Uloga obrazovanja u razvoju demokracije“  koja će biti održana 20.10.2017., u Hotelu Waldinger u Osijeku, od 11:00 do 16:00 sati.

Konferencija se provodi kao jedna od aktivnosti obrazovnog programa „Demo akademija“ koju Volonterski centar Osijek provodi s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju i jačanju demokracije.

Stoga će u prvom dijelu konferencije biti predstavljen ovaj jednogodišnji neformalni obrazovni program i istraživanje o građanskim kompetencijama na čijim je nalazima i preporukama razvijen kurikulum Demo akademije. Polaznici prve generacije Demo akademije 2016./2017. podijelit će svoja iskustva sudjelovanja u ovom programu te će premijerno biti prikazan film o Demo akademiji.

U drugom dijelu otvorit ćemo raspravu sa stručnjacima i praktičarima o važnosti obrazovanja i znanja za razvoj održivih demokracija, na koji način obrazovanje može potaknuti (ili ne) mlade na sudjelovanje u društvu, u kojoj mjeri je društveno korisno učenje prepoznato u našem obrazovnom sustavu kao put ka pozitivnim društvenim promjenama, koje vrijednosti demokracije je važno prenositi kroz obrazovanje i kako to ostvariti.

Govornici na konferenciji su stručnjaci s višegodišnjim iskustvom direktnog sudjelovanja u razvoju demokracije te predavači Demo akademije: prof. dr. sc. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, dr. sc. Senada Šelo Šabić s Instituta za međunarodne odnose i razvoj, mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja i mr. sc. Srđan Dvornik.

Sve informacije o konferenciji možete naći na  www.demoakademija.vcos.hr i www.vcos.hr.

Konferencija je financirana sredstvima Europske unije (IPA, Transition Assistance and Institution Building Component, 2012.), a sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz projekt „Novi putokazi ljudskih prava i aktivnog građanstva“ koji se provodi u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje.