Inicijative, Nekategorizirano

Zlatne kapljice dobrote za novi dom udruge Regoč

U udrugu svakodnevno dolazi 50-ak članova
U udrugu svakodnevno dolazi 50-ak članova

Udruga Regoč, koja u Slavonskom Brodu već punih 30 godina okuplja osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji pokrenula je novu dobrotvornu kampanju pod nazivom “Zlatne kapljice dobrote za naš novi dom”, kojom žele ujediniti sve ljude dobrog srca u pomoći pri realizaciji projekta svog novog doma, odnosno prilagođenog prostora za djelovanje, piše Brod portal.

– Cilj djelovanja naše Udruge Regoč, u koju svakodnevno dolazi 50-ak članova, uvijek je isti – poboljšanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju.

Njima i njihovim potrebama podredili smo sav naš kontinuirani rad i aktivnosti kojih je svakim danom sve više, ponajprije zahvaljujući kreativnim ljudima velikog srca, koji ustrajno volontiraju u udruzi ali i svim našim članovima i štićenicima.

Kako bismo nastavili uspješno provoditi sve aktivnosti, žurno moramo pronaći novi prilagođeni prostor za djelovanje naše Udruge, a koji bi zadovoljo minimalne uvjete prema pravilniku Ministarstva socijalne politike i mladih. Naime, sadašnji u kojemu se nalazimo skučen je i neprimjeren za naše članove. Ako ne pronađemo način za osiguranje prostornih kapaciteta postoji mogućnost gašenja Udruge čime bi se nanijela neizmjerna šteta našim korisnicima i članovima njihovih obitelji.

Stoga smo odlučili kupiti nekretninu koja bi zadovoljavala sve standarde socijalne skrbi. I u tome trebamo Vašu pomoć – poručila je na uvodnoj medijskoj konferenciji predsjednica Udruge Mirjana Jakovčev.

Sredstva za kupnju nekretnine Udruga Regoč nastojat će u ovoj kampanji prikupiti na više načina, uključujući telefonsko prikupljanje, organiziranje dobrotvornih zabava, prodajom suvenira Udruge, organiziranjem školskih predstava i slično. Kampanja će trajati sve dok ne prikupe dostatno potrebna sredstva.

Kampanju Udruge Regoč podržale su i odlučile aktivno u njoj sudjelovati i članice organizacija žena političkih stranaka HSLS-a, HDZ-a i HSS-a te članovi Volonterskog centra Slavonski Brod.

– Udruzi Regoč, njezinoj predsjednici i svim vrijednim članovima moramo iskazati zahvalnost za višegodišnju predanost u plemenitom radu, kojim su dokazali da su odgovorni članovi zajednice. Mislim da se svi moramo uključiti u ovakve akcije, neovisno o stranačkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Živimo u teškim vremenima kada svakoj udruzi koja djeluje na dobrobit svojih članova treba dati vjetar u leđa i probleme i teškoće s kojima se oni svakodnevno susreću u svom radu aktualizirati. Ne samo deklarativno podržati, nego se svi trebamo odgovorno organizirati i konkretno pomoći osobama s intelektualnim teškočama da imaju dostojanstven život – istaknula je Ružica Vidaković, predsjednica HSLS-a Brodsko posavske županije.

– Zajednica žena HDZ-a je i do sada surađivala s Udrugom Regoč na razne načine i dalje smo kao asocijacija otvorene za sve oblike suradnje i pomoći. Apeliram na svekoliku javnost da se svi ukljulčimo u ovu humanitarnu akciju za kupnju prilagođene nekretnine za članove Udruge Regoč. Svatko od nas neka bude jedna zlatna kapljica dobrote za njihov novi dom – kazala je Mirela Horvat, predsjendica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski Brodsko posavske županije.

– I Hrvatsko srce, žene HSS-a, svesrdno će se odazvati na poziv za sudjelovanje u ovog humanitrarnom projektu koji će sigurno biti uspješno proveden ali je potrebno uključiti što više ljudi – poručila je pak Ana Rečić u ime HSS-ove organizacije žena Hrvatsko srce.

– Volonterski centar odmah se i bezuvjetno uključuje u ovu humanitarnu kampanju Udruge Regoč. Mi smo spremni uvijek i svima pomoći, imajući u vidu u kakvom vremenu živimo. Imamo iskustva s ovakvim primjerima dobre prakse iz drugih uređenijih zemalja, poput Italije, u kojoj lokalna zajednica neovisno o pripadnosti bilo kojoj političkoj opcji ili organizaciji svesrdno pomaže udrugama koje rade na unaprijeđenju kvalitete življenja osoba koje su u potrebi. Uvjeren sam da to možemo i mi – istaknuo je Dalibor Vašarević, voditelj k Volonterskog centra Slavonski Brod.

Svima je, a posebno predsjednici Udruge Regoč Mirjani Jakovčev srdačno u ime svih članova udruge zahvalio Tomislav Mlinarić, podsjetivši na brojne aktivnosti u koje su uključene i osobe s teškoćama u razvoju. Uz svladavanje aktivnosti svakodnevnog života poput higijene, kuhanja, spremanja, kretanje gradom, upoznavanja ustanova, novca, prometnih pravila, oni su uključeni i u radne aktivnosti u suradnji s privatnim poduzetnicima kao što je pakiranje spužvica za ‘Rekord Tim’ iz Oriovca i Obrt Čuljak iz Slavonskog Broda. Dolaze i na kreativne radionice za slobodno vrijeme a organizirano idu i na more, na ljetovanje.

Želite li i vi pomoći i ukljuliti se u kampanju Udruge Regoč, svoju donaciju možete uplatiti na račun otvoren u Privrednoj Banci Zagreb – HR 38 23400091110614237. Članovi i štićenici Udruge Regoč unaprijed vam zahvaljuju na vašoj zlatnoj kapi dobrote!