Inicijative, Nekategorizirano

Odgovorniji odnos prema potrošnji pitke vode

Djeca izvode program za Vodne agente
Djeca izvode program za Vodne agente

„Vodni agenti“ stigli su i u Dječji vrtić Tratinčica u Koprivnici koji je tako postao njihov prvi vrtićki dom u Hrvatskoj i cijeloj regiji.

Zahvaljujući inicijativi Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske) te domaćim obrtnicima koji su vrtiću donirali sredstva za kupnju 6 kompleta „Vodnih agenata“, 25. travnja započinjemo s odgovornijim odnosom prema potrošnji pitke vode.

U skladu s dosadašnjim radom vrtića na podizanju ekološke svijesti djece, roditelja, ali i svih radnika vrtića, uključili smo se i u projekt „Svaka kap vode vrijedi, zato štedi!“ u suradnji sa slovenskom „Vodnom agencijom“.

Cilj ovog projekta je potaknuti djecu na racionalnije korištenje pitke vode. Korištenje „Vodnih agenata“ omogućuje praćenje potrošnje vode direktno na svakoj slavini te se tako pokreće proces odgovornog odnosa prema njenoj potrošnji.

Domaći obrtnici donatori predali su „Vodne agente“ djeci, a djeca skupine Bubamara pripremila su za tu prigodu mali program na temu vode za sve prisutne.

Predaji „Vodnih agenata“nazočili su obrtnici donatori, predsjednik Udruge UZOR Hrvatske, eko-koordinatori vrtića, predsjednica Upravnog vijeća vrtića te predstavnici Vodne agencije iz Slovenije i Vojvodine.

U sklopu primopredaje upriličena je i radionica s djecom „Vodna postaja“ pri čemu su imali priliku naučiti kako voda dolazi u naše kuće i stanove te kakva iz njih izlazi. Radionicu su vodili Majda Adlešić, regionalna voditeljice programa „Vodni agent“ i Jože Cvetko, izumitelj „Vodnog agenta“.

Ovom prilikom zahvaljujemo našim obrtnicima donatorima: VODA-PLIN d.o.o., VRH d.o.o , ZAGI MD, INSTALACIJE SOKAČ , MDS , CENTROSERVIS , TERMIKA RUŽIĆ, BRA-VO MONT, MARIBO d.o.o., CENTRO-PLIN.