EHO, Nekategorizirano

PlatFORma Hvar objavila je online izdanje knjige Otok priča, izdane u okviru projekta DKC-HR: Plan K

Platforma Hvar objavila je online izdanje knjige lokalnih priča i legendi prikupljenih na otoku Hvaru. Knjiga pod nazivom Otok priča sadrži osam kratkih priča i legendi koje su obilježile život otočana kroz prošlost, a sada im je udahnut novi život. Tiskano izdanje knjige slijedi čim to okolnosti dopuste – priopćila je Platforma Hvar.

Otok priča je knjiga kratkih priča i legendi prikupljenih od ljudi s otoka Hvara. Udruga Platforma iz Hvara prikupljala je lokalne priče i legende o gradu Hvaru i otoku s naglaskom na ljude i njihove živote.

Izdavanje knjige aktivnost je projekta projekta DKC-HR: Plan K.

Cilj je projekta “DKC: Plan K” doprinijeti razvoju povjerenja između Grada Hvara, organizacija civilnoga društva i građana u svrhu zajedničkog djelovanja u društveno kulturnom životu grada i otoka Hvara.

Nositelj projekta je Savez Platforma Hvar, a partneri Grad Hvar, Dramski studio mladih Hvar, Festival mediteranskog filma Split, Gradska knjižnica i čitaonica Hvar, Lag Škoji, Udruga Pjover.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a bespovratna sredstva odobrena su mu na Pozivu na dostavom projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, raspisanom s ciljem razvoja dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Knjiga je dostupna OVDJE.