Inicijative, Nekategorizirano

Portal Dobrote i ove godine poziva na humanitarnu akciju Jakna za drugoga

FB_IMG_1512124991307Portal Dobrote poziva sve građane da se priključe i organiziraju u svojim gradovima jednu od najpozitivnijih humanitarnih ideja – Jakna za drugoga.

“Kako bismo i ove zime pomogli svojim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja pozivamo sve da donesu svoje zimske jakne, kape, šalove i rukavice koje više ne nose ili uzmu nešto od toga ukoliko im je potrebno”  – stoji u pozivu volontera inicijative.

Akcija „Jakna za drugoga“ u Zagrebu će se odvijati na 3 lokacije od 5. do 12. prosinca:

1.    „Qanah trgovina – Charity shop“, Vrbani, Rudeška 160A u dane: od utorka do subote , u vremenu od 12 – 17 sati
2.     Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dubrava, Av. Dubrava 220 u dane: od ponedjeljka do petka , u vremenu od 8 – 14 sati
3.    Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Gajnice, Crnojezerska 20 u dane: od ponedjeljka do petka , u vremenu od 8 – 14 sati

Zahvaljujući velikoj medijskoj podršci prošle zime u Zagrebu je donešeno i podijeljeno više od 2000 jakni, te je jaka zima barem malo bila lakša za veliki broj naših sugrađana u potrebi.

Humanitarna udruga Portal Dobrote od 2013. sustavno radi na olakšavanju teškog materijalnog stanja naših sugrađana u potrebi nizom humanitarnih projekata: Kruh za poslije (prilikom kupnje kruha na prodajnom mjestu koje sudjeluje u inicijativi možete platiti kruh za nekoga tko si ga ne može priuštiti), Štandovi dobrote (pri kraju rada tržnice prodavači na izdvojenu klupu mogu izdvojiti višak svojih proizvoda koji bi završili u smeću kako bi svatko kome je potrebna mogao uzeti hranu koja je još uvijek zdravstveno ispravna), Da niti jedno dijete u RH ne bude gladno (osiguravanje obroka djeci kojoj roditelji nisu u mogućnosti platiti isti).