Aktivizam, Nekategorizirano

U subotu 14. listopada štandovi dobrote na svim većim tržnicama u Zagrebu

17904434_743484535814657_4396313684450038382_nHumanitarna udruga Portal Dobrote obilježava Svjetski dan hrane u subotu 14. listopada kroz Štandove dobrote na svim većim tržnicama u Zagrebu.

Ova humanitarna inicijativa provodi se u sklopu velikog volonterskog projekta “72 sata bez kompromisa” u suradnji sa SKAC Palma kojim se promiče solidarnost, zajedništvo i volonterstvo.

“72 sata bez kompromisa” međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkoviti način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

Kao dio promocije volonterstva i projekta “72 sata bez kompromisa” priklučuje se i humanitarna udruga Portal Dobrote sa svojom humanom inicijativom „Štand dobrote“ na tržnicama: Branimirova tržnica, Britanski Trg, Dolac, Kvaternikov trg, Jarun, Prečko, Savica, Sesvete, Špansko, Trešnjevački plac, Trnsko, Utrina.

U sklopu tržnice bit će postavljena kutija sa natpisom “Imaš hrane viška – ostavi, treba ti hrana – uzmi” u koju će prodavači po završetku rada tržnice staviti višak svojih proizvoda koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice.

Portal Dobrote nedavno je pokrenuo novi projekt ’Nahranimo Hrvatsku’ koji je usmjeren na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane.

Živimo u zemlji u kojoj se godišnje baci čak 400 000 tona hrane, a više od 800 000 ljudi živi ispod granice siromaštva, dok 20 000 djece gladuje.

Zašto ne bismo pomogli onima kojima je teže nego nama, nahranili ih te im barem na kratko vratili dostojanstvo?, stoji u pozivu udruge.