Aktualno, Nekategorizirano

Portal dobrote pokrenuo akciju „Jakna viška“

U samo nekoliko sati građani su donirali više od 500 jakni i kaputa
U samo nekoliko sati građani su donirali više od 500 jakni i kaputa

„Donesite svoje zimske jakne koje više ne nosite ili uzmite jednu ukoliko vam je potrebna. Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče“, Ovaj je poziv osvanuo na Facebook stranici „Kruh za poslije – Portal Dobrote“.

Ideja ove akcije je da na stalku, postavljenom ispred trgovine, građani mogu ostaviti svoje zimske jakne i kapute koji im više ne trebaju ili ih žele pokloniti. Akcija je počela jučer, 10. siječnja, ispred trgovine PMS u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, a potrajat će sve do kraja zime.

Dućan je već pun – u samo nekoliko sati građani su donirali više od 500 jakni i kaputa. No, brojni su i oni koji po jakne dolaze.

– Interes je velik i u ostatku zemlje. Zovu nas već sa pitanjima kako ovo organizirati. Javili su nam se iz Osijeka, Zadra, Požege, Rijeke, Varaždina… Nadam se da će ovaj popis do kraja dana bit još puno duži, ističu sa Portala dobrote.