EHO, Nekategorizirano

Rezultati natječaja „Drugotna na sav glas!“ Zaklade SOLIDARNA

drugotna-tekstZaklada SOLIDARNA obavještava javnost i sve naše donatore da je dodijelila 16 malih financijskih potpora iz fonda „Drugotna na sav glas!“ u ukupnoj vrijednosti od 60 000 kn za ženske inicijative koje se zalažu za rodnu ravnopravnost i slobodu rodnog izražavanja u različitim sferama života – od zdravlja, obitelji i vjere, do umjetnosti, obrazovanja i ekonomije – i to širom Hrvatske (Ozalj, Karlovac, Nova Gradiška, otok Prvić i susjedni otoci, otok Hvar, Zadar, Split, Zagreb i nacionalna razina djelovanja). Posebnost je ovog natječaja otvorenost spram novih inicijativa pojedinki, neformalnih skupina i različitih organizacija i to uz minimalne birokratske zahtjeve i dodatnu stručnu i tehničku podršku u pripremi i provedbi podržanih akcija.

Ovaj pristupačan i očito nužan fond, na koji se javilo čak 60 inicijativa, omogućile su donacije 600 građana i građanki, malih poduzeća, udruga i Primorsko-goranska županija tijekom prošlogodišnje kampanje „Drugotna na sav glas“. S obzirom na izražene potrebe širom lokalnih zajednica, ali i sve snažnije napade na politiku rodne ravnopravnosti, Zaklada SOLIDARNA nastavit će s prikupljanjem sredstava kako bi fond „Drugotna na sav glas!“ postao trajno dostupan ženama širom Hrvatske.

Povodom Međunarodnog dana žena – dana kada slavimo ženska ljudska prava i sve hrabre „drugotne“, „štrace“ i „neposlušne“ širom svijeta koje se za njih bore iz dana u dan, zaklada SOLIDARNA poziva sve građanke i građane da se pridruže Noćnom maršu za seksualna i reproduktivna prava žena, koji kreće u 18h s Trga žrtava fašizma u Zagrebu. Zaklada SOLIDARNA je ponosna što su upravo putem našeg fonda „Drugotna na sav glas!“ osigurana sredstva za podršku feminističkom kolektivu fAKTIV za organizaciju Noćnog marša 2017.
Zaklada SOLIDARNA poziva sve građanke i građane kojima je stalo da žene u Hrvatskoj uživaju sve svoje slobode, sigurnost i ravnopravnost, da svojom donacijom podrže fond „Drugotna na sav glas!“. Donacije se mogu uplatiti na bankovni račun zaklade SOLIDARNA pri HPB-u broj HR73 2390 0011 1009 4807 2, SWIFT: HPBZHR2X ili putem donatorske platforme www.solidarna.hr/donirajte.

Rezultati natječaja dostupni ovdje.