EHO, Nekategorizirano

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom skup na temu: ‘Inovacije u protetici i rehabilitaciji’

Foto: amputirani.com.hr

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruge osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) organiziraju tradicionalni skup ‘Inovacije u protetici i rehabilitaciji’ koji će se održati 3. prosinca od 10 do 13 sati u prostorijama Kliničkog zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala (Božidarevićeva 11).

Svrha događanja je prezentirati inovacije u području protetike i govoriti o najboljim svjetskim praksama s ciljem da se iste implementiraju i u Republici Hrvatskoj, odnosno da se u konačnici noviteti uvrste na popise ortopedskih pomagala HZZO- a. Na skupu će biti prisutni predstavnici struke, donositelji javnih politika i korisnici.

Ove godine tema skupa jest bionika, a događanje se provodi na Međunarodni dan osoba s invaliditetom i to ususret prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske na temu osuvremenjivanja Popisa ortopedskih pomagala.

Provedba skupa omogućit će korisnicima nove spoznaje iz područja protetike te isprobavanje nekih od stopalnih ili koljenskih jedinica kako bi se sami uvjerili u sve prednosti visoke tehnologije u svakodnevnom životu.

Zajedničko mišljenje organizatora događanja i ostalih sudionika je da se uvođenjem novih tehnologija i inovacija u medicini, protetici i rehabilitaciji omogućava osobama s amputacijom da postanu punopravni i aktivni članovi društva koji doprinose zajednici u kojoj žive.

Cilj događanja je ne samo prezentirati inovacije u području protetike i rehabilitacije, već i široj javnosti približiti važnost osiguravanja optimalnih ortopedskih pomagala za osobe s amputacijama i senziblizirati ih za ovu tematiku.