Aktualno, Nekategorizirano

‘I mi to možemo’ – fotografski natječaj koji ruši stereotipe o osobama s intelektualnim smetnjama

mi-to-mozemo-1195x642Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, objavljuje poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom – I mi to možemo.

Tko je spreman drugome dati priliku otkriva velike mogućnosti i tamo gdje ih na prvi pogled nema. Pokažite i vi svojim fotografskim postignućima snagu, inspirativnost i kreativnost osoba s intelektualnim smetnjama. Pružite im priliku sudjelovanjem u foto natječaju I mi to možemo.

Na svojim fotografijama prikažite osobe s intelektualnim smetnjama koje ruše stereotipe i vjerovanja da su takve osobe bolesne ili nemoćne. Na svojim fotografijama prikažite kako osobe s intelektualnim smetnjama nemaju nikakve posebne potrebe nego samo univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…

Odabrane fotografije biti će prikazane na izložbi povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca 2018.

Najbolje fotografije bit će nagrađene paketom proizvoda koji se izrađuju u okviru Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim oštećenjima. Nakon navedene izložbe fotografije će biti izložene u javnim ustanovama i školama kako bi širile poruku autora.

Svaki autor može poslati do 10 fotografija. Šaljite ih na mail i.mi.to.mozemo@gmail.com do 20. studenog 2018. U mailu je potrebno navesti i svoje podatke i kontakte. Veličina pojedine fotografije ne smije prelaziti 2 MB.

Opširnije:
www.centar-juraj-bonaci.hr