Nekategorizirano

Udruga Djeca susreću umjetnost provodi novi projekt ‘Participativni online filmski klub Sedmi kontinent’

Udruga Djeca susreću umjetnost potpisala je 24. lipnja 2022. ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom kulture i medija i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Potpisivanjem ugovora službeno je započela provedba projekta “Participativni online filmski klub Sedmi kontinent” koji će se provoditi do 24. lipnja 2023. godine.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online aktivnosti koje su dostupne u cijeloj RH, a potiču filmsku pismenost. Sudjelovanjem na radionicama polaznici će razvijati filmsku kulturu, socijalne vještine te niz drugih vještina i sposobnosti poput kritičkog mišljenja, kreativnosti i kulturnosti. Aktivnosti su planirane tokom cijele nastavne godine 2022./2023. i prilagođene su djeci od prvog do osmog razreda.

U sklopu projekta najmlađi će uz podršku umjetnice i animatorice Petre Balekić naučiti kako izraditi vlastiti projektor i na koji način iskoristiti pametne telefone za kvalitetnu projekciju sadržaja.

Za nešto starije polaznike pripremljena je radionica vloga u sklopu koje će moći sudjelovati u svim segmentima promišljanja i kreiranja atraktivnog i edukativnog video formata te razumjeti zahtjevnost su-stvaranja i timskog rada uz vodstvo scenaristice i redateljice Dalije Dozet.

Za one s literarnim potencijalom osmišljene su vođene radionice filmske kritike temeljem odabranih filmskih naslova, a vodit će ju poznato TV lice filmski kritičar Hrvoje Pukšec. U sklopu projekta pripremljene su i radionice za stjecanje vještina računalne stop animacije koje će vodit animatori iz poznatog studija Tetrabot (www.tetrabot.hr). Organizirani su i „Dani filma“ te će se uz četiri filmska naslova prilagođena dobnoj skupinu, od prvog do osmog razreda, polaznici moći susresti s hrvatskim filmašima i poslušati uvod u filmsku projekciju te nakon gledanja filma sudjelovati u razgovorima o odgledanom filmu.

Udruzi Djeca susreću umjetnost odobrena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune.

(Izvor: https://www.sedmikontinent.org/CD)