Aktualno, Nekategorizirano

Filmski forum – prijave na besplatne online radionice filmske pismenosti za mlade

Umjetničko udruženje Kreativni sindikat poziva zainteresirane u dobi od 15 do 25 godina da se prijave na besplatne online radionice filmske pismenosti – Filmski forum. Putem radionica, mlade sudionike upoznat će se s teorijskim i tehničkim osnovama filma, razvijat će vještine analize i interpretacije filmskog sadržaja, a krajnji će produkt biti zajednički stvoren filmski materijal, navodi u pozivu udruga.

Radionice će se odvijati kroz devet mjeseci, od listopada do lipnja, te će ukupno biti održano 15 radionica. Jedna grupa polaznika fokusirat će se na animirani i eksperimentalni, a druga na igrani i dokumentarni kratkometražni film. Voditelji dviju grupa radionica Filmskog foruma iskusni su filmski autori, Andrej Korovljev, Marko Meštrović i Martina Meštrović, koji će nastojati polaznicima prenijeti svoje znanje, ali i strast za filmom.

Prijava treba sadržavati osnovne osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja), kratko motivacijsko pismo (do 500 znakova) te interes za sudjelovanjem na radionici animiranog/eksperimentalnog ili igranog/dokumentarnog filma. Sve zajedno treba poslati na e-mail adresu filmskiforumonline@gmail.com najkasnije do 20. listopada. Broj mjesta je ograničen.

Dodatne informacije o projektu dostupne su na Facebooku, Instagramu, LinkedInu te internetskoj stranici Kreativnog sindikata.

Radionice su sufinancirane u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.