Aktivizam, Nekategorizirano

Filmski Labirint – online i u knjižnici grada Zagreba: Odnos zbilje i fikcije u filmu

Bacaci Sjenki i KGZ – Knjižnica Augusta Cesarca pozivaju na poseban FILMSKI LABIRINT – ciklus zabavno-filmskih edukacija, koje će se održavati online i hibridno u knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu! – navodi se na stranici Facebook.

Radionice Filmskog Labirinta pozabavit će se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima i/ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film uz iskusne mentore/voditelje radionica.

Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat ćemo filmske rodove i kako se oni međusobno razlikuju. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, osvijestiti kako odabrati filmski rod za određeni scenarij, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istražiti kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se oni razlikuju od onog pravog.

Gdje i kada:
Filmovi će se gledati srijedom, 15. ožujka, 22. ožujka i 29. ožujka od 17.30 h u zagrebačkoj knjižnici Augusta Cesarca ili online bilo kada.

Radionice će se održati online i u knjižnici Augusta Cesarca u petak, 17. ožujka, četvrtak, 23. ožujka i petak, 31. ožujka od 17.30 do 19.30 h.

Pridružite se na interaktivnim raspravama, gledanju filmova i još mnogo toga: Poboljšajte vještine kritičkog mišljenja te filmske i medijske pismenosti, uključite se u poticajne rasprave i širite svoje kulturno razumijevanje.
Za ovaj i posljednji ciklus možete se prijaviti klikom na poveznicu: https://forms.gle/Tt8xpsP6vWk9FBpv9

Više informacija na stranici projekta: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/ i https://bacaci-sjenki.hr/projekt-filmski-labirint/

(Izvor: Facebook najava)

Projekt Filmski Labirint (UP.02.1.1.14.0103) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.