EHO, Nekategorizirano, Rad udruga

Udruga Kreativni sindikat predstavila edukativne filmove za djecu i mlade u onkološkom liječenju

Udruga Kreativni sindikat predstavila je serijal edukativnih animiranih filmova namijenjenih djeci i mladima u onkološkom liječenju kako bi im smanjili strah i olakšali prolazak određenih medicinskih pretraga u bolnicama. Neki od filmova primjenjivi su i za pretrage koje se rade kod različitih dijagnoza, ne samo malignih.

Edukativni filmovi su nastali u suradnji s udrugom Krijesnica KBC i KDB Zagreb.

Mladi iz udruge Krijesnica, mladi s iskustvom liječenja od malignih bolesti sudjelovali su u izradi filmova tako što su podijelili vlastito iskustvo s liječenja, ali i sudjelovanjem u procesu kreiranja filmova.

Filmovi su nastali u okviru projekta Mladi umjetnički savjetnici pomažu mladima u bolnicama koji je udruga Kreativni sindikat provela u suradnji s Krijesnicom te KBC i KDB Zagreb. Izrada serijala sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture RH.

Projekt Kreativnog Sindikata objedinjuje praktične umjetničke radionice sa proizvodnjom 10 edukativnih animiranih filmova koji tematiziraju iskustva djece i mladih u onkološkom liječenju, te se provodi u suradnji sa udrugom Krijesnica.