Aktivizam, Nekategorizirano

Profesor Baltazar online za krapinsko-zagorske mališane

Udruga Institut za popularizaciju znanosti iz Zaboka u utorak je u Ministarstvu kulture i medija potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 495.193,97 kuna za provedbu projekta Profesor Baltazar online.

Projekt je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Umjetnost i kultura online.

Ugovor je u ime nositelja projekta potpisala voditeljica projekta Marina Zlomislić.

Cilj je projekta doprinijeti povećanju socijalne uključenosti osnovnoškolske djece kroz sudjelovanje u kulturno-umjetničkim aktivnostima putem interneta u situaciji gdje su im okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19 ograničile fizički pristup takvim sadržajima. Projekt će se provoditi u osnovnim školama na području Krapinsko- zagorske županije tijekom 12 mjeseci, a u aktivnosti projekta se planira uključiti 100-tinjak djece u dobi od 7 do 10 godina.

Aktivnosti projekta su priprema i provedba online participativnih edukativnih kulturno-umjetničkih radionica baziranim na djelu profesora Baltazara, kao hrvatskoj kulturno-umjetničkoj baštini visokih pedagoških vrijednosti. Projekt se sastoji od pripreme i provedbe četiriju edukativno umjetničkih radionica: radionica osnova animacije, radionica scenskog nastupa i osnova glume, radionica vježbe te Interaktivni kviz na temu naučenog kroz prethodne tri radionice.

Partneri u provedbi projekta su Kazalište tvornica lutaka  iz Zagreba i Krapinsko zagorska županija.

———————————————————
Projekt je odobren u Prvom Odlukom o financiranju kojom je omogućena provedba 17 projekata, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja se dodjeljuje 1. Odlukom iznosi 7.514.302,33 HRK.

Odluka o financiranju nalazi se ovdje.