Hrvatska, Nekategorizirano

Udruzi Arteco Pavletić iz Malina odobren projekt „Klikom do kulture i umjetnosti za mlade“

Ministarstvo kulture i medija u okviru poziva „Umjetnost i kultura online“ odobrilo je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda projekt „Klikom do kulture i umjetnosti za mlade“ koji će provoditi Udruga Arteco Pavletić iz Malina u partnerstvu s Udrugom mladih Feniks iz Oroslavlja.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u srijedu je u ime nositelja projekta udrugu Arteco Pavletić potpisao njen predsjednik Zoran Pavletić.

Vrijednost projekta je 447.860,00 kn i provodit će se 12 mjeseci na području Brodsko-posavske i Krapinsko-zagorske županije.

Projekt je usmjeren na razvijanje socijalnih i kreativnih vještina mladih do 25 godina kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima u cilju prevencije njihove socijalne isključenosti. Projekt će uključiti najmanje 175 mladih do 25 godina.

Udruga Arteco Pavletić djeluje na području Brodsko-posavske županije, gdje je u selu Malino u općini Oriovac izgradila stalni tematski park „Tematski park Pavletić“ kao trajnu izložbu u prostoru te na tom mjestu provodi umjetničke radionice s posebnim fokusom na mlade. Kroz svoje aktivnosti rada u ruralnim zajednicama, udruga posebno radi s mladima i nezaposlenima koji imaju priliku steći i unaprijediti svoje kompetencije i vještine kroz kreativno umjetničko izražavanje.

Udruga mladih Feniks (UMF) je udruga koja već 13 godina uspješno djeluje na području grada Oroslavja, Krapinsko-zagorske županije te i šireputem brojnih partnerskih projekata. U udruzi trenutno radi 10 mladih osoba s ruralnog područja čiji je rad usmjeren na angažman u lokalnoj zajednici i kreiranje promjena i društvenih sadržaja.

—————————————-

Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“ financira aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina, osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti). Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 HRK.
Prvom Odlukom o financiranju poduprijet će se provedba 17 projekata, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja se dodjeljuje ovom Odlukom iznosi 7.514.302,33 HRK.