Aktualno, Nekategorizirano

Projekt Svirajmo kaj u Krapini donosi glazbene radionice za djecu i mlade, a uskoro i orkestar

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina zajedno s partnerom Gradom Krapinom od 24. ožujka provodi projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“, ugovoren temeljem  Javnog poziva „Umjetnost i kultura online“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Realizaciju ideje o pokušaju osnivanja orkestra djece i mladih u Krapini, za što su oni izuzetno motivirani, prekinula je upravo epidemiološka kriza. Ovaj projekt doprinosi rješavanju tih problema na području Krapine i Krapinsko-zagorske županije organiziranjem online glazbenih radionica koje će imati edukativnu i kulturno- umjetničku svrhu. Ciljna skupina su djeca i mladi do 25 godina, prvenstveno s područja Grada Krapine te Krapinsko- zagorske županije koji imaju sklonost kreativnom izražavanju kroz glazbu i/ili gaje interes za glazbenu baštinu. Kroz online radionice će biti osnovan i revijalni orkestar mladih glazbenika/glazbenica – navodi se u priopćenju Društva.

Prva u nizu radionica održat će se krajem mjeseca lipnja, 24., 25., 28. i 29. lipnja od 12 do 13 sati online, a vodit će je vrhunska profesorica glazbene kulture Andreja Vidović koja će vas uvesti u čaroban svijet pjevanja.

Pozivamo sve učenike/učenice i mlade do 25 godina da se uključe u ovu zanimljivu i poticajnu radionicu (obrazac za prijavu i suglasnost za sudjelovanje u projektu možete preuzeti ovdje, kao i Plan radionica), a sve detaljnije informacije o projektu možete saznati na službenoj stranici korisnika projekta, Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina https://www.kajkavske-popevke.hr/eu-projekt-svirajmo-kaj-glazbena-radionica/ – sitiče se u priopćenju.