Aktualno, Nekategorizirano

Pulski Teatar Naranča krenuo s online radionicama za djecu i mlade

Pulski Teatar Naranča krenuo je s provedbom ESF projekta pod nazivom ‘Online Narančaste Radionice’ kojim se želi djeci i mladima iz manjih gradova i općina omogućiti pristup radu sa stručnim voditeljima kroz online glumačke i lutkarske radionice čiji je cilj razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja će doprinijeti socijalnom uključivanju djece i mladih.

Ovim projektom provest će se online radionice za djecu starije osnovnoškolske dobi u suradnji s školama ali i različitim organizacijama i udrugama koje okupljaju djecu i mlade do 25 godina, posebice onima iz ruralnih područja. U planu je provesti 60 radionica na 10 osnovnih tema: Osnove javnog nastupa, Govorna radnja, Fizička radnja, Karakterizacija lika, Tijelo u vremenu i prostoru, Tijelo kao sredstvo izražavanja, Glas i disanje, Govorenje poezije, Animacija dijelova tijela, Animacija predmeta te uključiti najmanje 100 polaznika. Djeca i mladi će imati priliku uz učenje i savladavanje različitih kazališnih vještina, surađivati sa poznatim i stručnim glumcima, lutkarima te direktno razgovarati i iskoristiti priliku za saznati i naučiti više o kazališnim profesijama.

Online Narančaste Radionice projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, kroz javni poziv „Umjetnost i kultura online“, a provodi se od srpnja 2021. do lipnja 2022. godine.

Facebook stranica projekta