Aktualno, Nekategorizirano

Gurmansko-glumačko putovanje kroz Zagorje, Međimurje i zemlje Orijenta s Ljubomirom Kerekešom!

Centar tradicijske kulture Varaždin predstavlja još jednu u nizu besplatnih i zanimljivih online radionica u sklopu aktualnog projekta „KultOFF-KultON:Tradicijska kultura u online okruženju“ koje provode s projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba, navodi se u pozivu.

U sklopu projektne aktivnosti pod nazivom Radionice tradicijske kulture 54+ “Od viđenog u filmu do vlastitih dizajnersko-kulinarskih kreacija“ polaznici stariji od 55 godina će se temeljem moderiranih razgovora o europskim/hrvatskim filmskim i TV djelima analizirati elemente tradicijske kulture i u zasebnim dizajnerskim radionicama izrađivati odjevne/uporabne predmete, nakit te također kroz kulinarske radionice pripremati tradicijska jela!

U petak, 25. 6. s početkom u 19:00 sati pripremili su besplatnu online kulinarsku radionicu gdje ćete uz „pomoćnog“ kuhara iznenađenja, točnije, poznatog i nagrađivanog glumca Ljubomira Kerekeša naučiti kako se priprema slasna zagorska kukuruzna zlevka, međimurski „pretepeni grah“ i poznata orijentalna slastica – baklava!

Voditeljica radionice je Jelena Džepina iz Centra tradicijske kulture Varaždin. Osim fine hrane koja će se pripremati, svakako možete očekivati i dobru dozu zabave i smijeha!
Online radionice su namijenjene za osobe starije od 55 godina

Link za besplatnu online radionicu:
http://ctk-varazdin.hr/prijavnica-za-online-radionice-u-sklopu-projekta-kultoff-kulton-tradicijska-kultura-u-online-okruzenju/
Ovim putem pozivaju sve sudionike da se priključe i ostalim radionicama koje su pripremili za njih, a sve detaljnije informacije možete pronaći na www.ctk-varazdin.hr ili na Facebook stranici Centra tradicijske kulture

……………………………………..

Projekt je sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 382.279,13 kn, vrijeme provedbe projekta je veljača-prosinac 2021.
Osnovni cilj projekta je unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz područja tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci od 5 -14 godina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19