Aktualno, Nekategorizirano

Online kulinarska radionica: Buhtle, mekane debeljuce koje nas vraćaju u djetinjstvo

Centar tradicijske kulture Varaždin predstavlja još jednu u nizu besplatnih i zanimljivih online radionica u sklopu aktualnog projekta „KultOFF-KultON:Tradicijska kultura u online okruženju“ koje provode s projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba, navodi se u priopćenju Centra tradicijske kulture Varaždin koji prenosimo u cjelosti.

U sklopu projektne aktivnosti pod nazivom Radionice tradicijske kulture 54+ “Od viđenog u filmu do vlastitih dizajnersko-kulinarskih kreacija“ polaznici stariji od 55 godina će se temeljem moderiranih razgovora o europskim/hrvatskim filmskim i TV djelima analizirati elemente tradicijske kulture i u zasebnim dizajnerskim radionicama izrađivati odjevne/uporabne predmete, nakit te također kroz kulinarske radionice pripremati tradicijska jela!

30.7. u 19:00 h na redu je sljedeća online radionica “Od viđenog u filmu do vlastitih dizajnersko-kulinarskih kreacija” pod nazivom BUHTLE: „Mekane debeljuce koje nas vraćaju u djetinjstvo“.
Osim što ćete saznati o svima tajnama uspješnog ”dizanog tijesta”, za sve sudionike radionice pripremili smo i zanimljiv webinar Juliette Janusic iz partnerske organizacije Udruga Svima koji će Vas kroz kratke filmske isječke upoznati s elementima tradicijske kulture – od svakodnevne i prigodne hrane u ruralnim sredinama sjeverozapadne Hrvatske, načinom odijevanja, svakodnevnim i svečanim nošnjama, načinom života, interijerima i eksterijerima te jezikom – u starim hrvatskim filmovima i serijama.

Poseban gost ove online radionice biti će legendarni glumac Ljubomir Kerekeš iz Kerekesh Teatara koji će nam otkriti kako se snalazi u kuhinji te svakako poneki „slatki“ detalj iz svojeg privatnog života

Besplatna Online radionica predviđena je za osobe starije od 55 godina
Link za prijavu💻
http://ctk-varazdin.hr/prijavnica-za-online-radionice-u…/

Voditeljica radionice je Jelena Džepina iz Centra tradicijske kulture Varaždin

Osim fine hrane koja će se pripremati, svakako možete očekivati i dobru dozu zabave i smijeha!
Ovim putem pozivaju sve sudionike da se priključe i ostalim radionicama koje su pripremili za njih, a sve detaljnije informacije možete pronaći na www.ctk-varazdin.hr ili na FCB stranici Centra tradicijske kulture

……………………………………………….

Projekt je sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 382.279,13 kn, dok je razdoblje provedbe projekta veljača-prosinac 2021.
Osnovni cilj projekta je unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz područja tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci od 5 -14 godina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19