Hrvatska, Nekategorizirano

Započela provedba projekta „KultOFF – KultON: Tradicijska kultura u online okruženju“

Ugovor je potpisala Petra Golubar, predsjednica Centra tradicijske kulture Varaždin, foto: SVIMA

Centar tradicijske kulture Varaždin  5. veljače u Ministarstvu kulture i medija ugovorio je provedbu projekta „KultOFF – KultON: Tradicijska kultura u online okruženju“, odobrenog za sufinancirane na pozivu „Umjetnost i kultura online“. Projektni partneri Centra tradicijske kulture Varaždin su Umjetnička organizacija Kerekesh teatar i udruga SVIMA.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisala Petra Golubar, predsjednica Centra tradicijske kulture Varaždin.

Osnovni je cilj projekta unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz područja tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“ (referentni broj Poziva: UP.02.1.1.14).

————————————

Projekt je odobren za sufinanciranje u okviru 1. Odluke o financiranju temeljem koje će se poduprijeti provedba 17 projekata, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja se dodjeljuje ovom Odlukom iznosi 7.514.302,33 HRK. (Izvor SVIMA/CD)