Nekategorizirano

Književna večer u Dnevnom: Andrija Škare

U srijedu 30. lipnja u 21 sat održava se „Književna večer u Dnevnom“ na kojoj gostuje Andrija Škare. Andrija Škare više je od desetljeća radio je na Hrvatskoj televiziji kao novinar, scenarist, urednik i voditelj. Pisao je za brojne časopise i portale. Organizirao je koncerte, književne večeri i soareje opće prakse, navodi se u pozivu objavljenom na Rojcnet – portal za stanovnike Rojca i njihove goste.

Književnu večer u Dnevnom organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ te za cilj ima promovirati književnost te pulskoj publici predstaviti najkvalitetniji izbor novijih naslova te mladih autora. Ljetno izdanje programa održat će se u unutarnjem dvorištu DC-a Rojc, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Razgovor s Andrijom, o njegovom cjelokupnom radu, ali s posebnim naglaskom na knjigu „Dva prsta iznad gležnja“ (Hena com, 2020.) vodit će Tajana Ilić.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.