Aktualno, Nekategorizirano

Jednodnevna radionica “Senzorni park” u Rojcu

Odred izviđača pomoraca „Uljanik“ ove će subote održati jednodnevnu radionicu te će u parku između ulaza na parkiralište DC-a Rojc stvoriti „Senzorni park“. U parku će biti postavljeno pet stanica, po jedna za svako osjetilo, a na kojima će svi posjetitelji moći , između ostalog, provjeriti koliko dobro poznaju i prepoznaju lokalno bilje i zvukove iz prirode, te testirati svoje vještine u bacanju lasa i spretnost u provlačenju kroz labirint napravljen od užadi. Na zadnjoj stanici „Senzornog parka“ svi će, putem QR koda, moći preuzeti eknjigu s informacijama o bilju koje su sreli na prethodnim stanicama. Radionica je namijenjena svima, podjednako djeci i mladima kao i starijima, a održava se u subotu 26. ožujka od 11 do 15 sati.

Radionicu organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra. U sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ do sad su organizirane vrlo dobro posjećene jednodnevne radionice neverbalnog kazališta, u suradnji s Kazalištem DR. Inat, i analogne fotografije, u suradnji s udrugom Studio KaPula, a njihovim organiziranjem dodatno se promiče i predstavlja rad svih Rojčana i Rojčanki, javnost se upoznaje s njihovim radom i aktivnostima, te se poziva sve zainteresirane da se i sami pridruže i uključe se u neku od brojnih aktivnosti u Rojcu.

Događanje se organizira u skladu s propisanim epidemiloškim mjerama.

Program se održava u sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo” koji provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.