Aktualno, Nekategorizirano

Književna večer u Dnevnom: Jerko Mihaljević

U srijedu 14. travnja u Dnevnom boravku Rojca te uživo na Facebook stranici Rojcnet moći ćete pratiti razgovor s mladim autorom Jerkom Mihaljevićem. Kroz razgovor koji će s njim voditi Tajana Ilić, Jerko Mihaljević predstavit će svoj prvi roman „Putar i parizer“ (Oceanmore, 2020.).

„Književne večeri u Dnevnom“ za cilj imaju predstaviti pulskoj publici rad autorica i autora koji dosad nisu imali prilike gostovati u Puli, a njihovu kulturnu i društvenu vrijednost prepoznali su struka te organizatori ovog događanja.

Gost treće „Književne večeri u Dnevnom“ je Jerko Mihaljević (Osijek, 1990.). Djetinjstvo je proveo u Valpovu, a od 18. godine živi u Zagrebu. U međuvremenu je završio studij novinarstva u Zagrebu i sociologije u Ljubljani. Radio je kao novinar, nakon čega se prekvalificirao u tekstopisca u jednoj digitalnoj agenciji. „Putar i parizer“ mu je prvi objavljeni roman te je izašao u nakladi cijenjene izdavačke kuće Oceanmore, a prije njega, objavljivao je kratke priče u časopisu Zarez.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici Rojcnet.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor:  Facebook događaj)