Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga POZOR ugovorila provedbu projekta “Oboji dan”

Predsjednica udruge POZOR! Karolina Horvatinčić i tajnica udruge Suzana Randelj, 25. ožujka 2021. u prostoru Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, potpisale su ugovor za projekt „Oboji dan“.

Drugi je to projekt gdje je udruga POZOR! prijavitelj, dok je partner Matica umirovljenika Pešćenica-Žitnjak. Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva „Umjetnost i kultura online“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Cilj je u 12 mjeseci trajanja projekta razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine osoba s područja Grada Zagreba starijih od 54 godine i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju. Projektom „Oboji dan“ umirovljenici će sudjelovati u online likovnim radionicama, sa svojim likovnim radovima na online izložbi, te u virtualnim obilascima online muzeja i galerija uz vodstvo likovnog pedagoga i sudjelovanju u diskusijama u kojima će dijeliti osvrte i dojmove s drugim polaznicima radionice.

Projekt „Oboji dan“ vrijedan je 420 000 kuna te je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor: https://udruga-pozor.hr/)