Hrvatska, Nekategorizirano

Kreću besplatne online kazališne radionice za korisnike učeničkih domova

Foto: mist.hr

Pozivaju se korisnici učeničkih domova u Republici Hrvatskoj da se uključe u projekt “Online kazalište za djecu i mlade” kojim će se učenicima nastojati omogućiti pristup neformalnim obrazovnim sadržajima iz područja kazališne i dramske umjetnosti, navodi se u pozivu Kazališne udruge MIST.

Projektom će se provesti participativne online radionice namijenjene korisnicima učeničkih domova diljem Hrvatske na kojima će učenici pod vodstvom stručnjaka izraditi 8 online kazališnih predstava.

Radionice će se s djecom/učenicima održavati online putem, jednom tjedno u trajanju 2 sata, u ciklusu od 12 tjedana. U razdoblju provedbe projekta bit će provedeno ukupno 8 ciklusa radionica svaki u trajanju 12 tjedana, tijekom kojih će po 8 polaznika svakog ciklusa završiti program i objaviti svoju online predstavu. Snimka će ostati trajno na platformi udruge i projekta.

Online aktivnosti – radionice dramske umjetnosti sa korisnicima učeničkih domova provodit će dvije dramske pedagoginje Maja Kovač i Iva Srnec, dok će redateljica i filmska pedagoginja Lana Kosovac sa učenicima provesti program snimanja i montaže 8 online predstava koje će nastati kao rezultat rada dramsko pedagoških radionica.

Polaznicima radionica bit će osigurana tehnička oprema i podrška (komunikacijska platforma, online portal) kao i stručna podrška u svrhu edukacije o korištenju istih te će za polaznike Online dramskog kolaža koji ne raspolažu svojim računalima, osigurati računala ili tableti.

Uz radionice koje će povezivati dramsku i kazališnu umjetnost sa stjecanjem vještina korištenjem suvremene tehnologije, učenici će imati priliku razvijati kreativnost i biti kreatori u sklopu produkcije 8 online predstava. U projektne će aktivnosti bit će uključeno 64 učenika iz učeničkih domova diljem Hrvatske . Radionice će započeti u prvom polugodištu školske godine 2022/2023.

Projekt se provodi u partnerstvu Kazališne udruge MIST sa Udrugom učeničkih domova Republike Hrvatske i udrugom POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.