Hrvatska, Nekategorizirano

Predstavljen kalendar aktivnosti projekta Dan po dan – mladi u kulturi online

U četvrtak, 6. svibnja, održano je javno predstavljanje novog projekta Platforme Doma mladih i Multimedijalnog kulturnog centra pod nazivom Dan po dan – mladi u kulturi online. U predstavljanje projekta nas je uvela Natalija Borjan, voditeljica promotivnih i programskih aktivnosti Platforme Doma mladih, a detalje o projektu predstavili su članovi projektnog tima Mira Ćurin, voditeljica projekta, Rino Ratković, koordinator projektnih aktivnosti, Stela Vukojević, voditeljica diskurzivnog programa i upravitelj Multimedijalnog kulturnog centra Joško Jerončić, navodi se u priopćenju Platforme Doma mladih.

Javljanje uživo održano je iz „Razreda“ u Domu mladih, novouređenog prostora osmišljenog kao centar kreativne energije koja nastaje u opuštenom ambijentu coworking prostora.

Cilj novog projekta Dan po dan – mladi u kulturi online je uključiti mlade do 25 godina u umjetničko – kulturne aktivnosti kroz radionice koje će se odvijati tijekom cijele godine.

Prva radionica kreće 15. svibnja u 18 sati u sklopu aktivnosti DANCEaj dan. DANCEaj dan sastoji se od ciklusa radionica koje će se održavati subotom i nedjeljom u trajanju od 2 sata. Sudjelovanjem na radionicama mladi će imati priliku upoznati 8 različitih plesnih stilova i naučiti kako naučene plesne tehnike primijeniti u vlastitoj koreografiji. Svaka radionica je interaktivna i sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela te zadataka za vježbu.

Prijave na ciklus plesnih radionica u svibnju i lipnju mogu se izvršiti putem online obrasca koji se nalazi na web stranicama Platforme Doma mladih i na Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online.
U svibnju i lipnju, osim plesnih radionica, održat će se i 4 radionice DIYaj dan u sklopu kojih će sudionici osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat. Osim toga, dobit će i priliku da njihov plakat bude izabran za Splitski pride te se upoznati s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska.

Prva radionica DIYaj dana kreće 18. svibnja. Prijave na ovaj ciklus radionica otvorene su do 14. svibnja, a mogu se izvršiti putem online obrasca. Obrazac se može pronaći na webu Platforme Doma mladih i na stranicama Facebook grupe projekta.

Detaljan raspored i opis radionica u sklopu aktivnosti DIYaj dan i DANCEaj dan možete pronaći na web stranici Platforme Doma mladih.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.