Hrvatska, Nekategorizirano

Otvoren javni natječaj za odabir plakata Split Pridea 2021.

U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online u svibnju su održane prve online radionice koje su mladim kreativcima omogućile razmjenu ideja i virtualnu suradnju. Dizajnerica Ena Jurov i Tonči Kranjčević Batalić iz udruge Queeranarchive na održanim radionicama sudionike su vodili kroz kreativan proces dizajna i izrade plakata. Tako su svi sudionici imali priliku osmisliti vlastiti vizual za plakat ovogodišnjeg Splitskog Pridea, koristeći samo dvije boje. Pomoću smjernica koje im je dala dizajnerica skicirali su svoju ideju na papir, a potom je Ena Jurov sve ideje uz pomoć Photoshopa uobličila u plakate.

Mladenačka sinergija uz profesionalno vodstvo rezultirala je nizom odličnih plakata koji se od 24. svibnja mogu vidjeti na Facebook stranici Platforma Doma mladih. Publika će tako na Facebook stranici, u sklopu javnog natječaja, do 31. svibnja imati priliku i glasati za plakate koji im se najviše sviđaju. Pet plakata s najviše glasova bit će otisnuto u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. Sama tehnika sitotiska i način njezine primjene bit će predstavljeni na zadnjoj DIYaj dan radionici 8. lipnja. Zanimljivo je naglasiti da u tehnici sitotiska otisak svake boje zahtjeva pripremu posebnog sita s motivom, zato su boje na plakatu ograničene samo na dvije. Pozivamo vas da se priključite glasanju jer samo će plakati s najviše lajkova ući u završni krug odabira za službeni plakat Split Pridea 2021. Glasanje fukncionira po principu jedan lajk jednako jedan glas.

Više informacija o besplatnim radionicama za mlade do 25 godina koje se organiziraju u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online pronađite na pdm.hr ili se priključite Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.