Aktivizam, Nekategorizirano

Publika odabire službeni plakat Split Pridea 2021.

Kroz lipanj, Mjesec ponosa, provodit će se različite zanimljive aktivnosti. Tako će se ovaj tjedan održati završni krug natječaja u kojem će publika imati jedinstvenu priliku odabrati službeni plakat za ovogodišnji Split Pride. Plakate za Split Pride osmislili su sudionici projektnih DIYaj dan radionica koje je Platforma Doma mladih provela u suradnji s udrugom queerANarchive jednim od organizatora Pridea.

Radionice su provedene kao dio projekta Dan po dan – mladi u kulturi online sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. U aktivnost su bili uključeni mladi do 25 godina te su uz vodstvo dizajnerice Ene Jurov osmislili vlastite prijedloge plakata za ovogodišnji Split Pride. Prvim natječajem, od dvanaest osmišljenih plakata, javnim glasanjem odabrano je 5 najboljih koji su ušli u sljedeću fazu aktivnosti – tiskanje plakata u tehnici sitotiska u Redakciji Doma mladih.

Prošlog vikenda na Pride Pazaru, druženju za LGBTIQ + zajednicu i prijatelje javnost je imala priliku uživo vidjeti plakate otisnute u sitotisku. Svi koji nisu posjetili Pride Pazar, plakate mogu vidjeti na Facebook stranici Platforme Doma mladih gdje se provodi finale natječaja. Publika za najbolji ovogodišnji plakat može glasati lajkom jer glasanje funkcionira po principu jedan glas jednako jedan lajk. Glasanje traje do 21. lipnja, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika i javna izložba u sklopu Zvjerinjaka koji će se održati 25. lipnja u dvorištu kluba Kocka. Osim što će vidjeti plakate i Queer izložbu na Zvjerinjaku, koji se održava u sklopu programa Splitskog Pridea, posjetitelji će moći i zaplesati uz ritmove ljetnih terasa.

Pozivamo sve zainteresirane da se u Mjesecu ponosa priključe događanjima u Domu mladih i da se svojim glasom na Facebook stranici Platforme Doma mladih uključe u odabir plakata za Split Pride 2021.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.