Hrvatska, Nekategorizirano

Novi projekt Platforme Doma mladih spaja umjetnost i tehnologiju

Platforma Doma mladih i Multimedijalni kulturni centar u četvrtak 6. svibnja u 11 sati predstavit će novi projekt namijenjen uključivanju mladih u kulturno – umjetničke online programe. Predstavljanje projekta održat će se putem Facebook i Instagram live streaminga Platforme Doma mladih. Pridružite nam se u četvrtak i saznajte koje će se zanimljive besplatne radionice održati u sklopu novog projekta Dan po dan – mladi u kulturi online.

Tijekom godine dana organizirat će se besplatne online radionice na kojima će se mladi educirati o arhitekturi i dizajnu, upoznati se s konceptom radija u zajednici, raditi s novim tehnologijama (3D animacije), razvijati kreativnost kroz osmišljavanje plakata te učiti elemente i tehnike 8 plesnih stilova. Nositelj projekta je Platforma Doma mladih, a sufinanciranje je osigurano kroz poziv Ministarstva kulture i medija “Umjetnost i kultura online”, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta je godinu dana, a radionice će biti raspoređene kroz vrijeme trajanja projekta i podijeljene u 5 tematski povezanih programskih cjelina: CRTAj dan, STREMAj dan, DIGI dan, DIYaj dan, DANCEaj dan.

Radionice će voditi osobe stručnih kompetencija i referenci, a nakon odrađenih radionica sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Prva radionica kreće već 15. svibnja, detaljan opis svih radionica nalazi se na web stranici Platforma Doma mladih.

Vrijednost projekta je 483 313, 20 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinanciranja osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna RH.