Aktualno, Nekategorizirano

EU projekt omogućit će edukacije o mentalnom zdravlju na CARe načelima

U okviru europskog projekta u Splitu će se 3. i 4. rujna 2020. održati besplatna uvodna CARe edukacije za stručnjake iz područja mentalnog zdravlja. Edukacija će se održavati od 16 do 20 sati u prostorijama Udruge MoSt, Gundulićeva 52 u Splitu.

Ova dvodnevna edukacija omogućuje upoznavanje s temeljnim načelima CARe pristupa (Comprehensive Approach to Rehabilitation) u radu s osobama sa psihosocijalnim teškoćama metodologijom koja je orijentirana k oporavku. U gotovo isključivom farmakološkom pristupu mentalnim oboljenjima u našoj zemlji, ovaj je pristup nasušna potreba o sveobuhvatnijem pristupu u radu s ovakvim osobama. Edukaciju organiziraju suradnički  tri udruge: Udruga Feniks Split, Udruga Ludruga iz Zagreba i Udruga Susret iz Zagreba koje rade s osobama s psihičkim poteškoćama i nastoje uvesti inovativne pristupe i primjere dobrih praksi u tom radu.

Edukacija se odvija u sklopu projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica edukacije je socijalna pedagoginja i integralna psihoterapeutkinja Radmila Stojanović Babić.

Više informacija o svim projektnim aktivnostima možete pronaći na stranici www.ludruga.hr .