Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Feniks poziva na predstavljanje EU projekta inovativne peer podrške za osobe sa psihosocijalnim teškoćama

Udruga Feniks Splita poziva na predstavljanje projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama”, koje će se održati 07. srpnja 2020. s početkom u 11 sati u skupštinskoj dvorani HOK-a (Hrvatske odvjetničke komore) na adresi Zrinsko-Frankopanska 8 u Splitu.

Kroz navedeni projekt zagrebačka udruga Ludruga u suradnji sa 7 partnera iz 7 županija radi na povećanju dostupnosti inovativnih izvaninstitucionalnih usluga peer podrške za osobe sa psihosocijalnim teškoćama. Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

7. svibnja 2020. udruga Ludruga započela je s provedbom projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama“. Nositelj projekta je Udruga Ludruga, a provodit ćemo ga u suradnji s našim partnerima: Udrugom za psihosocijalnu pomoć Susret iz Zagreba, Stiching koalicijom za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udrugom za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udrugom za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centrom za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka I suradnicima u Splitu.

Više informacija o svim projektnim aktivnostima možete pronaći na stranici www.ludruga.hr .