Hrvatska, Nekategorizirano

Gareš’ki kulturni centar lokalnoj zajednici predstavlja projekt „Iz kulture u poduzetništvo“

Gareš’ki kulturni centar održat će početnu konferenciju projekta „Iz kulture u poduzetništvo“ u petak 5. ožujka 2021. u 16,30 sati u velikoj sali Hrvatskog doma u Garešnici, Vladimira Nazora 21.

Projekt će predstaviti Vjekoslav Martinić, voditelj projekta, i Tihana Pandl iz partnerske organizacije udruge Krugovi – Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje iz Zagreba. Konferenciji će nazočiti i  gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija sa suradnicima, predstavnici Zajednice KUU-a Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnici udruga, nezaposlene osobe, članovi Gareš’kog kulturnog centra, suradnici u projektu, predstavnici regionalnih i lokalnih medija.

„Iz kulture u poduzetništvo“, naziv je projekta za koji je 1. listopada 2020. Gareš’ki kulturni centar potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 922.580,97 kuna iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ .
Projekt traje 30 mjeseci, a kroz njega će, uz voditelja projekta, biti zaposlene još dvije osobe. Jedina je to kulturna udruga u gradu Garešnici koja provodi EU projekt. Kroz razne edukacije za članove udruge te marginalizirane skupine nastoji se ojačati kapacitete postojećih i novih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika. Kroz projekt će se ustrojiti šivaonica i posudionica narodnih nošnji; proizvodnja tradicijskih glazbala te tonski studio. Partner na projektu je udruga Krugovi

Projekt odobren u sklopu poziva “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I”, a partner na projektu je udruga Krugovi, Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje iz Zagreba.

Više o projektu ovdje.