EHO, Nekategorizirano

Konjički klub Kolan potpisao ugovor za provedbu novog EU projekta društvenog poduzetništva

Foto: udruga Kolan

Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja potpisala je ugovor o provedbi projekta “Društvenim poduzetništvom do razvoja zajednice na području Šibensko – kninske županije!”.

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”

Cilj projekta je stvaranja preduvjeta za održivi razvoj socijalnih usluga i za obavljanje društveno odgovorne gospodarske djelatnosti jačanjem kapaciteta Udruge i unapređenjem znanja i vještina zaposlenika i nezaposlenih članova za obavljanje društveno-poduzetničkih aktivnosti.

U sklopu projekta nabavit će se oprema neophodna za rad. Također osigurana su sredstva za educiranje zaposlenih i nezaposlenih članova Udruge o primjeni društvenog poduzetništva. Nabavkom navede opreme i edukacijom članova omogućiti će se kvalitetna uspostava društvenog poduzetništva unutar udruge temeljena na izrađenom poslovnom planu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.173.200,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 997.220,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 17. rujna 2020. do 17. ožujka 2023.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., Posredničko je tijelo razine 1, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko je tijelo razine 2 u provedbi ovoga poziva.

Više o pozivu “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.” ovdje.