EHO, Nekategorizirano

Zajednica braniteljskih zadruga novim EU projektom jača društveno poduzetništvo zadruga i OPG-ova

Zajednica braniteljskih zadruga u srijedu je održala online početnu konferenciju projekta “Zajedno smo bolji i jači na tržištu”. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“.

Projektom se želi povećati konkurentnost i održivost Zajednice braniteljskih zadruga na tržištu te zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i to provedbom aktivnosti vezanih uz prodaju proizvoda, posebno autohtonih, edukaciju, pokazne vježbe u vezi s proizvodnjom, edukacijom te informiranjem o cijelom procesu.

Na konferenciji je istaknuto da će se u okviru projekta nadograditi postojeći sustav potpore i pružanja pomoći braniteljskim zadrugama i ostalim posebnim društvenim skupinama s kojima Zajednica djeluje, te će se provesti edukacije, pokazne vježbe i informiranja o društvenom poduzetništvu u zadružnim organizacijama i OPG-ovima, te aktivnosti vezane uz prodaju njihovih proizvoda i usluga.

Također, kroz aktivnosti vezane uz razvoj zadružne djelatnosti i OPG-ova u Hrvatskoj, pružit će se podrška osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te će se, kroz edukacije i socijalno uključivanje, hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata omogućiti razvoj poduzetničkih ideja, uključivanje u društvo, te iskazivanje vlastitih potencijala i radnih sposobnosti.

Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, trajat će 27 mjeseci.