Aktualno, Nekategorizirano

Zajednica braniteljskih zadruga: Online informativni događaj na temu društvenog poduzetništva

Zajednica braniteljskih zadruga  poziva na online informativni događaj projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ za dionike koji će biti u funkciji transformacije poslovanja na koncept društvenog poduzetništva. Tema ovog događaja je „Društveno poduzetništvo u RH – rezultati ankete i rasprava“, a održat će se u utorak, 29. ožujka 2021. u 10:30 sati, putem Microsoft Teamsa.

Naime, Zajednica braniteljskih zadruga je u veljači i ožujku provela Anketu o društvenom poduzetništvu i mogućnostima društvenih poduzetnika u Republici Hrvatskoj te će se na ovom informativnom događaju analizirati rezultati ankete i nastavno na nju povesti rasprava. Cilj ankete bio je dobiti informacije o općoj upoznatosti s društvenim poduzetništvom te uvid u mišljenje javnosti o društvenom poduzetništvu, te i dobiti uvid u mogućnosti prodaje proizvoda i usluga društvenih poduzetnika na tržištu kako bi se kvalitetno moglo pristupiti razvijanju proizvoda i usluga i njihovoj prodaji.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Projektom se želi povećati konkurentnost i održivost Zajednice braniteljskih zadruga na tržištu te zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i to provedbom aktivnosti vezanih uz prodaju proizvoda, posebno autohtonih, edukaciju, pokazne vježbe u svezi same proizvodnje, načina i područja gdje se proizvode i informiranje.
Ukoliko želite sudjelovati na online konferenciji, molimo da nam do 16 sati 28. ožujka pošaljete e-poruku na adresu zajednica.bz@gmail.com kako bismo Vam mogli poslati poveznicu pomoću koje ćete moći pristupiti konferenciji. (Izvor: Zajednica braniteljskih zadruga)