Aktualno, Nekategorizirano

Utjecaj nove europske Uredbe o ekološkoj proizvodnji na društvene poduzetnike, online razgovor

Zajednica braniteljskih zadruga poziva na informativni događaj projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ za dionike koji će biti u funkciji transformacije poslovanja na koncept društvenog poduzetništva. Tema ovog događaja je „Ususret novoj europskoj Uredbi o ekološkoj proizvodnji i označavanju ekoloških proizvoda“, a održat će se u petak, 12. studenog 2021. u 10 sati, putem Microsoft Teamsa, navodi se u priopćenju Zajednice braniteljskih zadruga.

Predstavit će se Uredba (EU) 2018/848 Europskog parlamenta i Vijeća od 30. svibnja 2018. o ekološkoj proizvodnji i označivanju ekoloških proizvoda te stavljanju izvan snage Uredbe Vijeća (EZ) br. 834/2007. koja stupa na snagu 2022., te će se raspravljati o njoj i njenom utjecaju na društvene poduzetnike.

Projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, se provodi na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Projektom se želi povećati konkurentnost i održivost Zajednice braniteljskih zadruga na tržištu te zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i to provedbom aktivnosti vezanih uz prodaju proizvoda, posebno autohtonih, edukaciju, pokazne vježbe vezanima uz samu proizvodnju, načine i područja gdje se proizvode
i putem informiranja.

Ukoliko želite sudjelovati na online konferenciji, molimo da nam do 11. studenog u 12 sati pošaljete prijavu na adresu zajednica.bz@gmail.com kako bismo Vam mogli poslati poveznicu pomoću koje ćete moći pristupiti konferenciji – zaključuje se u priopćenju.