EHO, Nekategorizirano

Konjički klub Kolan organizira natjecanje u terapijskom jahanju za djecu i mlade

Foto: Konjički klub Kolan/Facebook

Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja u petak, 26. lipnja 2020. u 18 sati održat će prvo natjecanje u jahanju za osobe s teškoćama u razvoju u sklopu projekta “Na leđima konja” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U natjecanju sudjeluje 12 korisnika ciljane skupine. Korisnici će biti podjeljeni u tri kategorije: predškolci (4-7 godina), školarci (7 do 12 godina) te tinejdžeri (od 13 godina).

Korisnici se u proteklih godinu i po dana, od početka provedbe projekta, pripremaju za ovo natjecanje koje je u potpunosti prilagođeno njihovim mogućnostima i do sada stečenom znanju.

Sudjelovanjem u natjecanju pokazat će svoj napredak u elementarnoj spretnosti i razvoju novih vještina, a kroz natjecanje će ih voditi trener i koordinator aktivnosti te volonteri uključeni u projekt.

Natjecanje u jahanju provodi se u sklopu projekta “Na leđima konja” čiji je cilj uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećala njihova socijalna uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje u okviru poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“