Aktualno, Nekategorizirano

Rukometni klub Spačva Vinkovci najavljuje informativnu kampanju projekta

Rukometni klub Spačva Vinkovci u subotu 20. ožujka u 12 sati na igralištu Osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci održati petu po redu informativnu kampanju projekta “Volim rukomet”.

Rukometni klub Spačva Vinkovci kao provoditelj projekta “Volim rukomet” čiji je cilj uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, četirima sličnim informativnim kampanjama predstavio je lokalnoj zajednici do sada provedene aktivnosti iz projekta i uočene probleme koje su uspješno savladali.

Prema riječima predsjednika RK Spačve Vinkovci Mirka Mečića, zbog pandemije koronavirusa u dva navrata, prema preporukama Nacionalnog stožera, bili su obustavljeni treninzi I natjecanja pa je Stručni stožer rukometnog klub Spačva Vinkovci s trenerima izradio i organizirao online treninge za sve dobne skupine i tako omogućio nastavak treninga uz kontinuiranu podršku trenera.

Online treninzi su se pokazali kao izvrsno rješenje jer su sudionici ostali u treningu i socijalnom kontaktu što je jedan od primarnih ciljeva projekta. Najveći uspjeh je uključivanje oko 50 sudionika i to najmlađih, socijalno  uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije.

U subotu će prisustvovali sudionici iz projekta  kako bi dodatno informirali zainteresirane korisnike za brojne teme vezane uz nastavak projekta i mogućnosti uključivanja u projektne aktivnosti.

Video prilog sa četvrte kampanje: Četvrta kampanja projekt Volim Rukomet

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.