Hrvatska, Nekategorizirano

U Osijeku održana prva informativna radionica za ESF poziv uključivanja djece u sport

20180706_111647_resized_1_4Prva Informativna radionica u sklopu Europskog socijajalnog fonda pod nazivom”Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ održana je u utorak u Osijeku.

Na Informativnoj radionici koju su zajednički organizirali Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnji državni ured za šport i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva sudjelovalo je 90-ak potencijalnih prijavitelja, predstavnika športskih udruga, obrazovnih ustanova i ustanova socijalne skrbi i jedinica lokalne i regionalne samouprave.

“Vrijednost ovog Javnog poziva je 50 milijuna kuna i po prvi puta je šport dobio sredstva iz Europskog socijalnog fonda zbog čega smo iznimno zadovoljni. U Središnjem državnom uredu za šport vjerujemo kako je ovo velika stvar za šport i kako će putem ovog Javnog poziva mnoge športske udruge, a time naravno i mnoge športašice i športaši dobiti ono što je neophodno kako bi se bavili športom. Ovim Javnim pozivom želimo posebno omogućiti jednako dostupne športsko rekreativne sadržaje svima, i osobama s invaliditetom, i djeci s teškoćama u razvoju kao i onoj u riziku od socijalne isključenosti,“ rekla je voditeljica Službe za šport djece i mladih, lokalni šport i stručne kadrove Martina Jeričević naglasivši da je ove godine Središnji državni ured za šport kroz dva javna natječaja već izdvojio 15 milijuna kuna za lokalni šport i velike športske manifestacije.

Planirano trajanje pojedinog projekta je minimalno 12, a maksimalno 36 mjeseci, a vrijednost pojedinog projekta iznosi od 150.000,00 do 1.000.000,00 kuna za projekte bez infrastrukturnih zahvata ili od 400.000,00 do 1.500.000,00 kuna za projekte koji uključuju infrastrukturne zahvate.

Sljedeće Informativne radionice održat će se 6. srpnja u Splitu u prostoru Športskog centra Gripe, a 9. srpnja i u Krapinskim Toplicama. (Hina)