Hrvatska, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada održala radionicu podrške potencijalnim prijaviteljima iz udruga hrvatskih branitelja

foto: NZRCD
foto: NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je u Ministarstvu hrvatskih branitelja održala radionicu podrške potencijalnim prijaviteljima na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”.

Cilj ove radionice podrške prijaviteljima je unaprijediti postupak prijave i povlačenja sredstava iz EU fondova osnaživanjem prijavitelja za izradu kvalitetne dokumentacije kod prijave na poziv za dodjelom bespovratnih sredstava kako bi ojačala kapacitete tih udruga za povlačenje sredstava iz europskih fondova.

Radionici je nazočilo 40-ak predstavnika potencijalnih prijavitelja iz udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rada, a radionicu su vodili zaposlenici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i praćenje provedbe programa Europske unije.

Radionica je obuhvatila teme: temelji i opće odredbe poziva, financijska alokacija i iznos bespovratnih sredstava, prihvatljivost prijavitelja i partnera, prihvatljive aktivnosti, upravljanje projektom i administracija, uvjeti prijave projektnih prijedloga, financijski zahtjevi, postupak prijave i dodjele IMG-20180917-WA0002bespovratnih sredstava. Na radionici je bilo riječi i o najčešćim pogreškama i propustima u pripremi projektnog prijedloga, a sve teme praktično su vježbane na zadanom slučaju.

Nacionalna zaklada je u 2018. godini napravila iskorak u osnaživanju prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda. Uz uobičajene informativne i provedbene radionice, prijaviteljima i korisnicima bespovratnih sredstava pruža se izravna podrška u vidu izobrazbi o prijavi na pojedine pozive za dodjelu bespovratnih sredstava kao i podrške u provedbi projekata. (CD)