Hrvatska, Nekategorizirano

Dodijeljeno 36 ugovora za projekte iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti oko 75,9 milijuna kuna

IMGM2867U sklopu prvog posjeta povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen Hrvatskoj u četvrtak je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava dodijeljeno 36 ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.

Na svečanoj dodjeli ugovora uz ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića sudjelovali su EU povjerenica Marianne Thyssen, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica za šport Janica Kostelić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan.

Iz Europskog socijalnog fonda kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ Hrvatskoj na raspolaganju oko 13 milijardi kuna

Iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ Hrvatskoj je na raspolaganju oko 13 milijardi kuna za provedbu projekata u četiri područja: zapošljavanje, socijalno uključivanje, obrazovanje i dobro upravljanje, ističe se u priopćenju.

Na slici: zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan

Riječ je o projektima u okviru Programa za zapošljavanje žena „Zaželi“, „Jačanje socijalnog dijaloga“, „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ i „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ koji je ujedno prvi projekt iz ESF-a u Hrvatskoj namijenjen športu.

Na popisu danas ugovorenih ugovora iz Programa zapošljavanja žena „Zaželi“, ukupne vrijednosti 26.272.122,99 kuna su projekti: ‘ Zlatne žene za zlatnu dob’ – Grad Popovača, projekt vrijedan 4.647.297,47 kuna; ‘Žene radeći pomažu’ – Općina Promina, vrijedan 1.956.468,32 kune; ‘Brižne žene Podravske’ – Općina Kalinovac, vrijedan 3.083.630,35 kuna; ‘Zaposli pa pomozi!’ – Općina Novigrad Podravski, vrijedan 6.951.789,42 kune: ‘Program zapošljavanja žena u Zrinskom Topolovcu’ – Općina Zrinski Topolovac, vrijedan 1.527.091,14 kuna; ‘Zaželi, ostvaruj, djeluj!’ – Hrvatsko žensko društvo, vrijedan 4.038.178,82 kune; te ‘ZAŽELI danas za bolje sutra-Grad Ploče’ – Grad Ploče, projekt vrijedan 4.067.667,47 kuna.

Iz područja ‘Jačanje socijalnog dijaloga – faza (III)’, ukupne vrijednosti 4.454.455, 05 kuna, ugovoreni su projekti: „Socijalni dijalog i suvremeni industrijski odnosi – jučer, danas, sutra – mogućnosti i perspektive – MIP 2030“ – Novi sindikat , projekt vrijedan 1.140.801,83 kune;

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava

„Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive rada“ – Matica hrvatskih sindikata, vrijedan 1.023.793, 98 kuna; „Znanjem do prava“ – Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, vrijedan 1.415.700,00 kuna; „Zajedništvo i dijalog za nova znanja i bolje vještine“ – Hrvatski sindikat male privrede, obrtništva, uslužnih djelatnost i stranih predstavništva, vrijedan 874.159, 27 kuna.

Iz područja ‘Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport’, ukupna vrijednost ugovorenih projekata je 23.512,801.07 kuna. Projekti su „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“, ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA, vrijedan 1.497.955,00 kuna; „Košarka za sve – KK Zapad“, KOŠARKAŠKI KLUB “ZAPAD, 967.383,51 kuna; „Tjelesna aktivnost osoba s invaliditetom – URIHO“, STOLNOTENISKI KLUB INVALIDA URIHO, vrijedan 1.497.950,00 kuna; „Judo za djecu i mlade“, JUDO KLUB “PROFECTUS SAMOBOR”, 978.050,00 kuna; „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“, INVALIDSKI ODBOJKAŠKI KLUB “ZAGREB”, 1.484.246,58 kuna; „Odaberi šport“, POKRET – AKTIVAN I ZDRAV, UDRUGA ZA POTICANJE TJELESNE AKTIVNOSTI, 986.649,00 kuna; „Sportsko rekretivne aktivnosti Veliko srce“, SPORTSKA UDRUGA ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM POTEŠKOĆAMA “VELIKO SRCE” KOPRIVNICA, 1.484.093,00 kuna; „JUDO INclusion – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA“, POKRET – AKTIVAN I

Državna tajnica za šport Janica Kostelić

ZDRAV, UDRUGA ZA POTICANJE TJELESNE AKTIVNOSTI, 1.484.378,00 kuna; „Sportsko rekreacijske aktivnosti Champion“, KARATE KLUB “CHAMPION”, 999.902,00 kuna; „Sportsko rekreacijske aktivnosti IPON Zagreb“, KARATE KLUB “IPON” ZAGREB, 991.000,00 kuna; „Kajak za djecu i mlade“, KAJAK KANU KLUB “ZAGREB”, vrijedan 993.368,26 kuna; „Daj 5 za mene! – Izrazi se kretanjem“, DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE” 08 FORCA ŠIBENIK, 870.380,00 kuna; „Šah za djecu i mlade“, ŠAHOVSKI KLUB NOVI ZAGREB, 978.792,50 kuna; „SPORTko za SVE!“, Udruga za šport, rekreaciju i edukaciju SPORTKO, 686.906,07 kuna; „Šport za sve“, Zajednica športskih udruga Grada Gline, Glina, 599.263,50 kuna; „Na leđima konja“, Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja, vrijedan 1.497.114,00 kuna; „I ja mogu“, Gospodarska škola, 2.284.791,05 kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva iznose 1.500.000,00 kuna (65,65 posto) uz stopu vlastitog sufinanciranja od 34,34 posto; „Zajedno u športu“, Požeški športski savez Požega, 809.418,60 kuna; „Malinogomet i sportska rekreacija za djecu i mlade“, MALONOGOMETNI KLUB ZAGREB GIMKA, 999.400,00 kuna; „SIT2FIT“, Hrvatski savez sjedeće odbojke, vrijedn 1.421.760,00 kuna.

Iz područja ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’, ukupna vrijednost ugovorenih ugovora iznosi 21.697.154,69 kuna. Ugovori su za projekte: „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“, Dječji vrtić Opatija, projekt

EU povjerenica Marianne Thyssen, foto: MRMS

vrijedan 3.294.772,43 kuna; “Dječji vrtić Matulji – mjesto cjelovitog razvoja djeteta”, Općina Matulji, vrijedan 3.411.241,53 kuna; “Svjetlucavim svijetom u preokret, Dječji vrtić TITTI”, vrijedan 768.782,62 kune (Istarska županija); “Svi u Vrtić! Grad Mursko Središće”, projekt vrijedan 13.179.989,71 kunu; te za projekt “Prilagođavanje potrebama roditelja djece rane i predškolske dobi Općine Luka uvođenjem poslijepodnevnog rada Dječjeg vrtića Smokvica”, Dječji crtić Smokvica, javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje, vrijedan 1.042.368,40 kuna, navode u priopćenju iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. (Hina)