Hrvatska, Nekategorizirano

Milijun i pol kuna za projekt ‘I ja mogu trenirati’

i-ja-mogu-treniratiProjektom ‘I ja mogu trenirati’ nastojat će se poboljšati pristup besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u njihovoj zajednici

Porečki Body building klub ‘Veli Jože’, zajedno s partnerom Gradom Porečom-Parenzo, prijavio se na natječaj Europskog socijalnog fonda projektom ‘Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport’ pod nazivom ‘I ja mogu trenirati’, a Odlukom o financiranju, te potpisivanjem Ugovora 21. prosinca, odobreno mu je za provedbu istog bespovratnih 1.492.323 kune, odnosno financiranje u stopostotnom iznosu, stoji u objavi Grada Poreča.

Potpisivanje su u Zagrebu odradili predstavnici posredničkih tijela, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, te Dalibor Jakovčić ispred BBK-a ‘Veli Jože’. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Elio Štifanić.

Partneri u projektu su još i Sportska zajednica Grada Poreča i Društvo invalida Poreč.

Projektom ‘I ja mogu trenirati’ nastojat će se poboljšati pristup besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u njihovoj zajednici, odnosno okruženju. Cilj je povećanje njihove socijalne uključenosti, te stvaranje navike svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću. Dodatna vrijednost projekta je omogućavanje ciljanim skupinama zajedničkih treninga s redovnim članovima BBK-a ‘Veli Jože’.

Predviđeno trajanje projekta je od početka iduće godine do kraja 2021. godine.

Anita Blažinović, In portal