Aktivizam, Nekategorizirano

Gradska knjižnica Poreč krenula s glazbenim radionicama za osobe s invaliditetom

Foto: Gradska knjižnica Poreč

„Na istoj strani(ci)“, u projektu Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, okupljaju se srednjoškolci, korisnici Doma za starije i nemoćne, umirovljenici i starije osobe, porečka djeca s poteškoćama u čitanju, a u studenom su započele i radionice koje uključuju osobe s invaliditetom.

Aktivnost „Pronađi me u priči!“ ima cilj otvoriti vrata knjižnice upravo osobama s invaliditetom. Projektom se potiče međusobno podržavanje i stvaranje novih ideja u krugu ranjivih skupina zajednice. U aktivnosti su uključeni korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč te Društva invalida Poreč.

Bit će održana dva ciklusa po 4 radionice iz zavičajne baštine te tematske radionice, a cjelokupan program pridonijet će uključenosti, obuhvaćenosti i pripadnosti sudionika. Sudjelovanje u radionicama prilagođenim ciljnim skupinama doprinijet će i smanjenju društvenih nejednakosti, što je jedna od osnovnih zadaća knjižnice.

Upravo je tijekom studenog održan jesenski ciklus radionica za korisnike Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč, u suradnji sa Zdravim gradom Poreč, pod vodstvom Dajane Miloš, psihologinje-specijalistice muzikoterapije.

Kroz glazbu i priču korisnici Centra uživali su u pročitanim pričama i pjesama, a potom su aktivno sudjelovali u stvaranju i slušanju glazbe, kao sredstvu komunikacije i izražavanja.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. (IZVOR: Gradska knjižnica Poreč)