Hrvatska, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu Uključivanje djece u zajednicu kroz šport

IMG_0309Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ponedjeljak je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala provedbenu radionica za predstavnike 24 organizacije kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekata temeljem poziva “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”.

Radionici je nazočilo 40-ak osoba odgovornih za provedbu odobrenih projekata, a radionicu su održali djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i provedbu programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice svim korisnicima bespovratnih sredstava pružiti izravnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u svojstvu posredničkog tijela razine 2 (PT2) i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao posredničkog tijela razine 1 (PT1) u provedbi odobrenih projekata te odgovoriti na sva pitanja vezana uz provedbu projekata i izradu obveznih dokumenata i izvješća.

Radionica se održavala u tri tematske cjeline: u prvoj su obrazložene sve odgovornosti i obveze korisnika u upravljanju i provedbi ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, potom je bilo riječi o zahtjevu za nadoknadom sredstava odnosno prikupljanu podataka o napretku provedbe te njihovu podnošenju Nacionalnoj zakladi kao provedbenom tijelu razine 2. Treća tematska cjelina bila je posvećena predstavljanju informacijskog sustava za prikupljanje mikropodataka u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski podaci 2014.-2018.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”otvoreni je trajni Poziv ukupne vrijednosti 100.000.000,00 kn.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničko tijelo razine 1, 19. prosinca 2018. donijelo je 2. Odluku o financiranju ukupne vrijednosti 26.349.491,68 kn.  1. Odluku o financiranju ukupne vrijednosti 23.512.801,07 kn, od kojih bespovratna sredstva iznose 22.728.010,02 kn, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 24. rujna 2018.