Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

U Šibeniku održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu „Pridruži se – aktivni u mirovini“

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u srijedu i četvrtak (25. i 26. lipnja) u Šibeniku je održala provedbenu radionicu za predstavnike 19 organizacija kojima su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekata na pozivu „’Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.

Tijekom dvodnevne provedbene radionice djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i informiranje o programima EU, u više tematskim cjelina korisnike su upoznali s pravima i obvezama proisteklima iz potpisanog ugovora; o zahtjevima za nadoknadom sredstava odnosno prikupljanu podataka o napretku provedbe te njihovu podnošenju Nacionalnoj zakladi kao provedbenom tijelu razine 2.; a jedna je tematska cjelina bila posvećena predstavljanju informacijskog sustava za prikupljanje mikropodataka u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski podaci 2014.-2020″.

Predstavnici Nacionalna zaklade odgovarali su na sva pitanja korisnika u vezi s provedbom projekata i izvješćivanjem.

Više o pozivu: „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika ovdje.

Prva Odluka o financiranju