Hrvatska, Nekategorizirano

Općini Tribunj gotovo milijun kuna za EU projekt čiji je cilj povećati kvalitetu života umirovljenika

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, tribunjska Udruzi umirovljenika, kao nositelju,  i općini Tribunj, kao partneru, odobreno je 992.124,00 bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta “Aktivno starenje na području Općine Tribunj”.

Potpisivanju ugovora o dodjeli bepsovratnih sredstava, održanom u ponedjeljak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu, nazočila je gospođa Ema Grubišin, predsjednica Udruge umirovljenika i zamjenik načelnika Ante Perkov, predstavnik partnera općine Tribunj.

Glavni cilj projekta je omogućiti povećanje kvalitete života i socijalnu uključenost umirovljenika na području općine Tribunj kroz provedbu aktivnosti i sadržaja namijenjenog njima. Cjelokupne projektne aktivnosti su usmjerene i prilagođene sa ciljem aktiviranja umirovljenika.

Poziv Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika objavljen je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa. (Izvor: sibenskiportal.hr i CD)