Hrvatska, Nekategorizirano

Umirovljenici iz Delnica povukli milijun i po kuna za provedbu projekta poticanja aktivnog starenja

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, Udruzi umirovljenika grada Delnica odobreno je 1.412.899,61 bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta “Aktivni umirovljenici u Gorkom kotaru – Program poticanja aktivnog starenja na području Delnica i Gorskog kotara”.

Cilj je projekta jačati kapacitet udruge za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika na području Delnica i Gorskog kotara.

Prijavitelj ima 500 starijih članova te je jedna od rijetkih udruga koja provodi izvaninstitucionalnu podršku za starije osobe na području Delnica. Udrugu vode umirovljenici koji iako entuzijastični, nemaju adekvatne kapacitete za razvoj opsežnijih usluga u zajednici pa će ovaj projekt pomoći razvoju i provedbi programa koji će biti dostupni u lokalnoj zajednici.

Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika objavljen je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.