Hrvatska, Nekategorizirano

U Zagrebu besplatne kulturne radionice u projektu “Aktivni u mirovini“

Radna udruga kreativnosti (RUK) u sklopu projekta “Aktivni u mirovini“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, organizira i provodi besplatne programe na području Zagreba.

Programi kojima je cilj promicanje zdravlja i kvalitete života umirovljenika, a na koje se umirovljenici mogu prijaviti su kulturno-umjetnički, glazbeni, dramski, rehabilitacijski te kreativne radionice i cjeloživotno učenje.

“Dostupnost besplatnih programa uvjerit će umirovljenike da su još važni zajednici, ali i da sudjelujući u osmišljenim programima mogu značajno pridonijeti jačanju svojih emocionalnih i kreativnih vještina, a time i očuvanju svog psiho-fizičkog zdravlja”, ističu iz RUK-a.

Stoga pozivaju umirovljenike da se pridruže, prošire svoja znanja i vještine u aktualnoj kulturnoj ponudi Grada, te se jave na broj 097/750‐3923 ili na e‐mail: kreativniumirovini@gmail.com.

Za ovaj tjedan otvorene su prijave za kreativnu radionicu i posjet izložbi.

U srijedu, 21. travnja, u vrtu u Trnjanskoj 3, iza KD Vatroslava Lisinskog, održat će se Kreativne radionice – pričaonice u izvedbi Laboratorija zabave, Diane Zorić, “Storytelling druženje: Priče o životu, mudrosti i ludosti”.

U petak, 23. travnja organizira se posjet izložbi “Hrvatska svijetu“ uz stručno vodstvo kustosa, u Meštrovićevom paviljonu.

“Upoznajte našu jedinstvenu nacionalnu, znanstvenu i kulturnu ostavštinu, predstavljenu kroz razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente i video zapise te uređaje i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca”, poručuju organizatori.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, 2. Odluka o financiranju. Ukupna vrijednost projekta je 1.513.452,40 kn. Partneri na projektu su Institut za promicanje zdravlja i kvalitete života i Laboratorij zabave.

(Hina/CD)